Stukadoorsbedrijf Picobello te Wijk Bij Duurstede voor al uw stucwerk en beton ciré omgeving Utrecht

Nieuwsgierig? Zo werkt Picobello!

Op deze pagina kunt u alles vinden wat betreft de werkzaamheden van het stukadoorsbedrijf. hier geven wij een in kijk op onze werkwijze. We houden van duidelijkheid en transparantie zodat u als klant weet waar wij mee bezig zijn.

Binnen wanden stukadoren.

Bij het stukadoren van de wanden van een woonhuis kunnen er een paar verschillen zijn aan wanden:

Dunpleister werk: de wanden zijn dan al in redelijke staat, er komt een nieuwe gipslaag op tot ,10mm.

Raapwerk: komt vaak voor bij oude huizen wanden zijn verzakt of verkeren in slechte staat. Om deze wanden weer netjes te maken dient er een een stuclaag aangebracht tot de laagdikte die nodig is en word vaak waterpas afgeleverd. De gipslaag is dikker dan 10mm deze wordt ook waterpas, haaks en sausklaar afgeleverd.

*een gezond bedrijf inversteert, wij hebben dan ook een gipsspuit voor het grotere werk.*

Plafond stucen

Bij het stucen van een plafond is het noodzakelijk dat de woonkamer/kamer goed toegankelijk is. Het is van belang dat de kamer leeg is voordat wij beginnen, dit omdat er wordt gewerkt met een rolsteiger of complete kamersteiger. Bij een kamersteiger wordt de hele kamer voorzien van een verhoogde loopruimte zodat we goed ons aandacht kunnen richten op het plafond.

Plafond kan worden afgewerkt met een plint, lijsten en ornamenten.

betonciré/betonstuc

 

wilt u uw badkamer of sauna met met een natuurlijke tint veranderen of uw woonkamer voorzien van een eyecatcher? wij bieden betonciré op maat! stukadoorsbedrijf picobello is gespecialiseerd in het exlusieve werk waar u naar zoekt.

de betonlook/betonciré die wij toepassen zijn uitermate geschrikt voor vochtige ruimtes.                               even wat feiten op een rij,

-betoncire is slijtvast, makkelijk afneembaar en verkrijgbaar in elke kleur.                                                                    - betonstuc is geschrikt voor zowel wand als op de vloer.                                                                                             -een unieke badkamer geheel naar smaak!

 

 

Schuurwerk

Schuurwerk word vaak toegepast op het plafond. Er wordt dan gesmeerd met een gipsproduct waar een korrel in is verwerkt. De wanden of plafond worden vlak verwerkt en doormiddel van een schuurspons in structuur gebracht meest voorkomende is het vlammen effect.

Buitenwoning stucen

Bij het stucen van buitengevels wordt er gewerkt in meerdere stappen. Er wordt, wanneer nodig, eerst een steiger opgebouwd die wordt geregeld door de vakman zelf. Ook is het belangrijk dat de grond 30cm wordt uitgegraven. Zodra de steiger staat kunnen de benodigde hoekprofielen worden gezet, deze moeten zeer nauwkeurig geplaatst worden. Bij het stellen is het dan ook erg belangrijk dat er geen vocht onder kan komen, dit om in de winter kapot vriezing te voorkomen. Buiten wordt er altijd gewerkt met cement gebonden producten van één richtlijn. Er wordt eerst een raaplaag aangebracht die na droging wordt afgewerkt met een toplaag die in licht schuurwerk wordt afgewerkt. Na afwerking wordt er door middel van betum de onderkant van de gestucte muur afgedicht en kan de de uitgraving weer hersteld worden.

door de buitenmuur te stukadoren beschermt je de muur tegen weersinvloeden, waardoor de kans op vocht- en schimmelvorming een stuk kleiner wordt. Met buitenstucwerk kunnen we zelfs een isolerende laag aanbrengen.

Spachtelputz

Bij spachtelputz wordt er een structuur korrel aangebracht die doormiddel van een handbeweging wordt gevormd tot een egale structuur effect. De spachtelputz kan geleverd worden op kleur naar keuze en in verschilde korrel diktes. Het is belangrijk dat de ondergrond in goede staat is voordat de spachtel kan worden aangebracht. Is dit niet het geval, dan dienen de muren eerst gestuct te worden. Dit hoeft tevens niet sausklaar. 

Meterprijs verschilt afhankelijk van de kwaliteit van de wand. 

 

Extra benodigdheden bij het stucen van een woonhuis

Hoekprofielen: worden gebruikt bij een uitwendige hoek
Wapeningsgaas/Metergaas: wordt gebruikt bij grote scheuren in en rond het huis
Gaasband: wordt gebruikt bij gipsplaat naden en haarscheuren
Plastic: worden de ramen, tegels en meubels mee bedekt
Stucloper: wordt gebruikt voor het afplakken van de vloer,  is water afstotend
Voorstrijk: geel voor de zuiging en rood voor gladde ondergronden

Wij hopen dat we a.d.h.v. deze informatie u een stap verder de goede richting in hebben kunnen helpen!
Op deze manier weet u precies wat u kan verwachten zodra de werkzaamheden beginnen. Een goeie voorbereiding is het halve werk!

Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij maken er graag een picobello eindresultaat van.

PROJECTEN

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van onze gerealiseerde projecten. Kijk dus regelmatig op deze pagina voor actuele foto's van onze projecten en werkzaamheden.

Lees verder..

OFFERTE AANVRAGEN

Heeft u een klus waarvoor u ons wilt inschakelen? Vul dan de offerte-aanvraag in, zodat wij u een goede prijsopgave en tijdsplanning kunnen doen toekomen.

Lees verder..

GASTENBOEK

Lees hier ons gastenboek! Heeft u zelf een opmerking of positieve ervaring? Deel het in ons gastenboek

Lees verder..